HOHAVIPE

Kandidati për president të Çekisë, Petr Pavel, poston infografikë duke hedhur poshtë dezinformatat që qarkullojnë rreth tij në mesin e votuesve romë.

  • 2 months ago
  • By Romtegra

Kandidati për president të Çekisë, Petr Pavel, poston infografikë duke hedhur poshtë dezinformatat që qarkullojnë rreth tij në mesin e votuesve romë.

Kandidati për president të Çekisë, Petr Pavel, ka publikuar disa infografikë në rrjetet sociale duke hedhur poshtë dezinformatat që përhapen për të në komunitetin rom. “Në internet po qarkullojnë lloje të ndryshme dezinformatash për zgjedhjet presidenciale. Disa synojnë komunitetin rom dhe po shpërndajnë mesazhe urrejtjeje, të pavërteta nën emrin tim. Vendosa të përgjigjem. Ekipi im ka përgatitur këto infografikë. Do të jem i lumtur nëse ju ndajini ato me të gjithë ata që nuk e kanë këtë informacion ose që u besojnë këtyre mesazheve. Faleminderit!” Pavel postoi në Facebook dhe Instagram.

Pavel po hedh poshtë pretendimin se ai nuk i pëlqen romët, për shembull. Ai thotë se është një gënjeshtër që përhapet nga mbështetësit e kundërshtarit të tij, Andrej Babiš.

“Ai u rrit mes romëve. Ai është takuar me ta gjatë fushatës dhe nuk ka paragjykime ndaj tyre”, përgënjeshtron ekipi i tij dezinformimin në Facebook, duke shtuar se ai ka vizituar banesën e Chanov dhe ka cituar intervistat e tij për ROMEA TV.

Infografia e dytë i përgjigjet pyetjes së bërë në emisionin televiziv Všechnopárty dhe hedh poshtë pretendimin se ai ka rrahur romët në rininë e tij. Ai citon ROMEA TV, i cili e pyeti për atë paraqitje.

Një tjetër mashtrim që përhapet rreth Pavelit pretendon se ai dëshiron t’i privojë romët nga aksesi në mirëqenien. “Kjo nuk eshte e vertete. Gjenerali nuk po planifikon një gjë të tillë dhe asnjë president nuk ka një pushtet të tillë,” thotë qartë ekipi i Pavel.

Infografia përfundimtare hedh poshtë gënjeshtrën më absurde për gjeneralin Pavel, e cila është se ai dyshohet se ka vrarë një burrë rom. “Gjenerali Pavel nuk ka vrarë askënd”, thuhet në infografik.

Resurs: Romtegra/Romea.cz